Zorg

De Bed & Breakfast is aangepast aan rolstoelgebruikers en berekend op mensen met een functiebeperking. Als u bent aangewezen op verpleegkundige zorg, is De Peelberg het aangewezen vakantieadres; de gastvrouw is gediplomeerd verpleegkundige, werkzaam in de gezondheidszorg. De gezellige kleinschaligheid en persoonlijke zorg in een volledig aangepaste, maar niet-klinische omgeving doet veel gasten terugkomen.

Persoonlijke, deskundige zorg

Gea Roza, eigenaar van de Bed & Breakfast, is een gediplomeerd hbo-verpleegkundige. Zij kan ’s ochtends en ’s avonds zorg verlenen als dat nodig is. U hoeft maar één keer uw zorgvraag uit te leggen en krijgt steeds dezelfde persoon aan uw bed. Gea heeft ruim twintig jaar ervaring in diverse werkvelden in de zorg. Ze houdt haar kennis en vaardigheden up to date. Zo nodig schoolt ze vraaggericht bij.

De zorg in De Peelberg is AWBZ-erkend door haar samenwerkingsverband met zorgcentrum Sint Jozef in Meijel. In overleg met uw thuiszorgleverancier kunt u de zorg vergoed krijgen, in plaats van de zorg thuis.

Ruime opzet

De opzet van De Peelberg is ruim en er zijn geen drempels of treden. Twee slaapkamers, de bijbehorende badkamer en de zitkamer en serre zijn erop ingericht dat u makkelijk met uw rolstoel of rollator kunt manoeuvreren.

Hulpmiddelen

In twee slaapkamers staan twee eenpersoons hoog-laagbedden van Völker. Deze zijn traploos in hoogte verstelbaar en ze hebben een valbeveiliging in twee delen, zodat u ook in zittende stand beveiligd bent. Deze voorzieningen zijn helemaal weggewerkt in het bed, dus ze vallen niet op als u ze niet nodig heeft. (Kijk voor meer informatie op www.voelker.de) In de badkamer zijn stevige beugels. Alle aanpassingen zijn onopvallend in de smaakvolle inrichting verwerkt.

De Peelberg werkt samen met verschillende leveranciers van hulpmiddelen, waardoor u vrijwel altijd de producten kunt krijgen waaraan u gewend bent in de verzorging. Hulpmiddelenbemiddeling is gratis. De kosten van huur en bezorging hangen af van uw verzekeringsvoorwaarden.